5 de març 2016

Nota de premsa de la CGT de Sabadell en relació a les dues companyes internacionalistes deportades des de Turquia.


Maria Juez, afiliada al sindicat d'Activitats Diverses de la CGT de Sabadell, juntament amb una altra companya de la CUP, Mireia Vehí, van viatjar ahir a la tarda cap a Diyarbakir, la capital del Kurdistan turc. El motiu del viatge era la participació en els actes que el Moviment de Dones Kurdes organitza entorn el 8 de març.

En arribar però, a l'aeroport d'Istambul ahir a la tarda van ser retingudes per part de les autoritats turques, les quals van negar l'entrada al país a les dues companyes internacionalistes. Han estat retingudes tota la nit i se'ls hi ha negat poder realitzar qualsevol trucada a les seves famílies per avisar de la seva situació. De fet, l'alarma l'han donat les companyes kurdes que les esperaven a l'aeroport de Diyarbakir en veure que les catalanes no arrivaben.

Durant la retenció no han patit maltractaments, però han estat amenaçades amb violència quan demanaven fer alguna trucada. No ha estat fins el migdia que les companyes han pogut posar-se en contacte amb les seves famílies per explicar que estaven sent deportades a ordre del govern turc, i arribarien aquesta tarda a l'aeroport del Prat.

La violència contra el poble kurd ha anat en augment des del passat juliol. La policia i l'exèrcit turc mantenen assetjades diverses localitats on s'han denunciat reiterades vegades violacions contra els drets humans i on les ofensives contra el poble kurd han causat milers de morts, centenars d'aquests civils.

Des de la CGT fem una crida a la solidaritat amb les companyes internacionalistes, amb el movimient feminista kurd, i amb la lluita del poble kurd per la seva emancipació.  Denunciem la violació de drets que pateixen les militants internacionalistes i el poble kurd, i exigim als governs implicats que donin les explicacions corresponents.

La solidaritat és la nostra millor arma.