10 de juny 2015

Concentració de suport a Ermengol Gassiot, secretari general de la CGt de Catalunya denunciat per la seva activitat sindical




Des de la CGT de Sabadell informem que  el secretari general de la CGT Catalunya Ermengol Gassiot, docent a la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat denunciat per l’equip de govern de la universitat per la seva activitat sindical. Demà dijous 11 va a declarar als jutjats de Cerdanyola del Vallés.
Des de CGT UAB s’ha muntat una concentració de suport davant dels jutjats. Difonem la convocatòria i animem a l’afiliació, que per horari  hi pugui assistir, a participar a la concentració.



  
TORNA EL FRANQUISME A LA UAB? ATUREM-HO



Possiblement és la primera vegada des del franquisme que una Universitat va tant lluny en la denúncia penal d'estudiants, de professors i professores i d’altres membres de la comunitat universitària per raons polítiques. I amb tota seguretat és la primera vegada en 40 anys que ho fa contra un professor a qui se l’acusa  de "revolucionari" per la seva pràctica sindical. Com si ser revolucionari fos un delicte. O potser sí que ho és?
I no, no estem a la dècada dels anys 60.
Fa uns mesos el rector publicava una nota desmentint que hagués denunciat cap membre de la nostra Universitat. Tot i que la realitat era una altra: la denúncia existia amb noms i declaracions dels membres de l’equip de govern, del propi Ferran Sancho i de la vicerectora d’estudiants, Sílvia Carrasco.
El rector mentia? O més concretament: sincerament creia que no deia mentides? Aquells que exerceixen el poder tal i com ho fa ell, pressuposant que comporta obediència i submissió, entenen que qualsevol dissidència és un atac contra la seva persona i que si els fets objectius no es corresponen a la realitat, aleshores és la realitat la que està equivocada i qui s’atreveixi a portar-li la contrària és un dissident.
De la mateixa manera, la instrumentalització de la Universitat Autònoma de Barcelona per al benefici d’alguns sectors (MOVE, Barcelona Graduate School, etc...) en cap cas és producte de la picaresca, la falta de vergonya o la immoralitat. És el comportament lògic de qui és còmplice de la deriva privatitzadora i mercantilista cap a una universitat mediocre que viu de l’aparença i els negocis poc transparents. Una universitat que degrada i maltracta (alumnat exclòs, professorat i PAS sobrecarregats de feina, docència sota mínims, investigació valorada únicament per rànquings obscurs, por a ser inclòs en llistes negres, processos penals per als dissidents....)
Si algú col·lectivament o individualment, com el nostre company Ermengol Gassiot, assenyala, com el nen del conte, que l’Emperador va nu; és a dir, que les suposades bondats que inventen  el Rector i altres sectors no són res més que manipulacions interessades, aleshores no ens hem d’estranyar de la seva resposta: buscar l’eliminació de qui es situa a l’oposició, a la discrepància o la desafecció mitjançant la criminalització, la imputació penal i utilitzant l’escarni públic amb difamacions i entramats imaginaris. Pràctiques extretes del maccartisme o de les depuracions del magisteri públic que van tenir lloc als anys 40 i 50 als Estats Units o a l’Estat espanyol sota la calúmnia i el paraigües acusatori de l’anticomunisme.
Reiterem les reclamacions que vam fer el passat mes de març:
1º) Exigim la immediata retirada de la UAB com a acusació particular en el procés penal contra membres de la comunitat universitària.
2º) Reclamem la immediata rectificació per part del rector Ferran Sancho i el seu equip de les acusacions de caire penal contra el nostre company Ermengol Gassiot.
3º) Denunciem la pràctica totalitària i dictatorial en què ha entrat el rector Ferran Sancho i el seu equip, en contra de l’activitat sindical i de l’oposició política dins de la UAB.
4º) Deixem clar que CGT-UAB continuarà denunciant les activitats il·legals de l’equip de govern de la universitat, pels canals disponibles, com fins ara, i que continuarà en la lluita contra la precarització, la mercantilizació, l’elitizació i la misèria científica, educativa i intel·lectual a què s’està portant la UAB.
Si estàs farta de submissions i controls, de mentides i repressió, de manipulacions i corrupteles, acompanya’ns el dijous dia 11 a les 11 als jutjats de Cerdanyola del Vallès (Passeig d’Horta, 19). Avui és el nostre company Ermengol però demà pot ser qualsevol que digui prou i no vulgui seguir obeint de manera submisa els deliris del poder.  


Més informació sobre el cas:

 https://directa.cat/actualitat/uab-inicia-diligencies-penals-contra-un-professor-seva-activitat-sindical-primera-vegada

https://directa.cat/silvia-carrasco-va-proporcionar-als-mossos-dades-del-secretari-general-de-cgt