5 de des. 2013

Stop a la Buro-Repressió. Stop a la llei lliberticida

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT sobre l’avantprojecte de llei orgànica per a la protecció de la Seguretat Ciutadana

 
 
La nova “Llei de Seguretat Ciutadana” ara en avantprojecte, no és sinó un tancament de la política “realment existent”, de les regles del joc que fins al principi de la crisi-estafa, el capitalisme mantenia per assegurar l’ordre social.

Des del poder polític, governi el PSOE o governi el PP, les lleis estan sent utilitzades com a armes de destrucció massiva contra els drets i llibertats de la ciutadania.

Amb la quantitat de lleis, decrets i normes sancionades i aplicades, l’anomenat “estat social i de dret” queda, no solament qüestionat, sinó dinamitat, en constituir un nou ordre, on el principi de legalitat és subvertit en el social i en el laboral per mandat d’uns legisladors que actuen com a colpistes en l’accepció més política del terme: es torna a un model autoritari i lliberticida. La seguretat jurídica cada vegada radica menys en els Drets, i molt més en els “diners”. Del que es tracta és de garantir, emmordassant a la població, la taxa de guany del capital a qualsevol preu: humà, social, polític i ecològic.

Per al govern, qualsevol persona que dissenteixi contra les seves polítiques criminals de retallades en tot el que té a veure amb el públic, amb el que és de tots i de totes: treball, habitatge, educació, sanitat, cures-dependència, cultura, transport públic i social, aigua, energia, medi ambient, drets socials universals…, és el seu enemic.

Sortir a cridar-los, qüestionar-los al carrer el seu sistema corrupte i els seus permanents i sistemàtiques mentides, si és al “parlament”, es converteix en un “delicte” administratiu de 30.000 a 600.000 euros…, fotografiar la brutalitat i criminalitat dels cossos repressius de l’estat…30.000 euros…, recordar-li als diputats i diputades que les seves lleis porten a centenars de milers de persones al carrer, desnonant-les no solament del dret fonamental a sostre sinó també a una vida mitjanament digna… 30.000 euros i presó…
Volen instaurar els estats d’excepció permanents en el social, en l’ideològic i en l’econòmic, pel mitjà menys lliure, a cop de autoritat i repressió. El redactat d’aquest avantprojecte sembla fet pel cap dels antidisturbis. Una llei per protegir a la policia i als polítics corruptes.

Volen instaurar la primera llei d’un estat dictatorial: “el carrer és meu”, per criminalitzar a força de multes administratives, a milers, milions de persones quan sortim al carrer, amb vagues en defensa de les ocupacions, en defensa d’un salari digne, en defensa de drets essencials per a la vida: casa, salut, educació, cures, cultura, transports públics i socials, en defensa de la llibertat d’expressió per cridar-los a la cara lladres, corruptes…

Aquesta “llei lliberticida” atorga a l’empresariat, als banquers, als seus economistes i executius de qualsevol organisme o administració pública, nacional o supranacional i a les forces repressives (policies de tot tipus), “patent de cors” per saber-se per sobre de la justícia i quedar impunes dels seus actes en la repressió i el robatori de tots els nostres drets.

Ara es tracta que la seva iniquitat, sigui compensada institucionalment amb el col·locar-se al marge de qualsevol regla, és a dir, garantir als poderosos que no trobaran límits en les seves polítiques de robatori, espoli i estafa, ni per part de les “institucions representatives”, ni per part del poble, doncs a aquest se li reserva la mentida com a forma de “gobernança” i, a més, l’increment intens de la repressió policial.

Des de CGT rebutgem i repudiem, no solament el contingut d’aquesta norma, sinó les intencions, desproveïdes de qualsevol escrúpol moral, que els mouen per idear-la. Lluitarem perquè la majoria social reaccionem, però no només amb més indignació, sinó amb milers i milers de persones fent insubmissió real a les lleis. No consentim tornar al mateix (autoritarisme, repressió i falta de llibertat), encara que ara sigui reanomenat. No deixem que la història de la por, i la pau dels cementiris, es repeteixi.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT