16 de des. 2013

Assemblea afiliats/des de CGT Grup SEAT acorda no signar l´acord de l´ERO que accepta 201 acomiadaments

 
 
Davant la finalització del període de consultes de l’ERO n º 2344/2013 amb el resultat d’acord per part de la majoria sindical en l’acceptació de 201 acomiadaments, des de les seccions sindicals de la CGT manifestem la nostra decisió, presa en Assemblea d’afiliats i afiliades , de no signar l’acord .

Encara que l’empresa ha realitzat alguns canvis en el transcurs de les negociacions , reduint el nombre d’afectats i recollint algunes de les reivindicacions assenyalades pels diversos sindicats , hi ha una sèrie d’arguments pels quals hem decidit no signar :

- No podem acceptar les causes econòmiques presentades per l’empresa en coherència amb la nostra anàlisi repetit l’entramat financer que el Grup Multinacional VW té a SEAT . El Grup internacional tindrà, aquest any 2013 , un nou rècord històric de produccions i beneficis, possiblement superant els 12.000 milions d ’€ .

- Entenem que acceptar les causes econòmiques pot convertir-se en la avantsala de nous conflictes i decisions empresarials contra la plantilla . I més amb la incertesa que VW segueix generant davant la plantilla amb la no clarificació definitiva de la fabricació de nous models a la planta de Martorell.

- La decisió presa per l’empresa per reduir un suposat problema econòmic , per mitjà de l’eliminació de llocs de treball indirectes es contradiu amb l’important nombre de personal extern que es troba
exercint tasques de caràcter tècnic i indirecte .

- L’empresa ha millorat les indemnitzacions que apareixien en les informacions inicials de l’expedient a proposta de la CGT , però no ha volgut en cap moment realitzar una igualació o millora a les categories més baixes , en pitjors condicions econòmiques per afrontar un futur social incert, després del seu acomiadament. Seat segueix sense voler informar dels sous reals dels directius i extra-conveni pel que ens temem que les diferències salarials d’aquests acomiadaments puguin ser molt desfavorables per les categories inferiors .

• La CGT podem compartir el menor trauma que significa que els finalment afectats siguin principalment persones amb més facilitats de connectar amb la jubilació . Però el que ha fet l’empresa és fer servir la Reforma Laboral del govern antiobrer del PP a la qual tots els sindicats
respondre amb dos Vagues Generals i que ara s’apliquen de manera generalitzada.

Finalment volem assenyalar que els sindicats estem per potenciar la creació d’ocupació i millorar les condicions , no per signar acomiadaments , destruint el que hi ha. I més quan l’empresa juga amb nosaltres / es negant models i fent xantatge a tota la plantilla .
Atentament

Seccions Sindicals CGT GRUP SEAT