31 d’oct. 2013

CGT continua amb les vagues a RENFE, ADIF i empreses auxiliars

 
 
CGT CONTINUA AMB LES VAGUES A RENFE - ADIF I EMPRESES AUXILIARS

La imminent fragmentació de Renfe en quatre societats anònimes , aprovada el dia 27 de setembre de 2013 al Consell de Ministres, juntament amb l’anunci de la propera divisió d’ADIF en dues empreses genera greus repercussions en l’ocupació del personal ferroviari de les empreses matrius i de les Contrates i Subcontrates ferroviàries .

Així mateix, aquesta actuació comporta la pèrdua de condicions laborals dels treballadors ferroviaris que comportarà una minva considerable en la qualitat del servei que es prestarà a la ciutadania .
Davant aquesta agressió sense precedents, CGT i el Sindicat Ferroviari - Intersindical van decidir convocar mobilitzacions.

A més d’aquests fets ja consumats, el Govern en els últims mesos i dins del procés privatitzador en què està embarcat, també ha executat una important eliminació de trens i serveis que deixa malmès el ja de per si precari servei ferroviari.

Aquesta situació ens ha portat a dirigir a la resta de sindicats del CGE per defensar conjuntament els interessos dels treballadors i enfrontar-nos units contra la destrucció del ferrocarril públic. Ens resulta inexplicable l’actitud immobilista de la UGT, CCOO, SEMAF i SCF, que s’han postulat de forma passiva, escudant-se en una suposada negociació absolutament inexistent.

Des de CGT no anem a quedar-nos de braços creuats davant d’aquesta agressió als ferroviaris i a la pròpia ciutadania. Per aquesta raó i davant la urgència de la situació a què ens ha portat la decisió de la ministra de Foment, hem posat en marxa un calendari de mobilitzacions per als pròxims mesos, consistent en les aturades i vagues detallades. Tot i:
- Els abusius serveis mínims imposats pel Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya .
- L’immobilisme i la passivitat de les empreses Renfe, Adif , Empreses Auxiliars del sector ferroviari i Sindicats no convocants .

La valoració de les aturades realitzats fins a la data és positiva per al SFF-CGT, amb un seguiment aproximat del 33% del total dels treballadors/es als quals no se’ls han decretat Serveis Mínims.

Convidem a tots els treballadors/es i a la ciutadania en general unir-se a la Concentració que es realitzarà a les 12:00 hores del proper dijous 31 d’octubre al Vestíbul Principal de l’Estació de Barcelona Sants:

- EN CONTRA DE LA DESTRUCCIÓ D’ OCUPACIÓ EN EMPRESES FERROVIÀRIES .
- EN CONTRA DE LA SEGREGACIÓ DE RENFE OPERADORA EN QUATRE S.A. .
- EN CONTRA DE LA DIVISIÓ D’ADIF EN DUES EMPRESES .

2 Vagues de 24 hores :
. Dies 31 d’octubre , 5 de Diciembre i 20 de Desembre

Aturades parcials de dues hores per torn :
. Dies 4, 8, 11, 15 , 18 , 22 , 25 i 29 de novembre.

Concentració a Barcelona Sants :
.12:00 hores , Vestíbul de l’Estació de Barcelona Sants

Barcelona 30 octubre 2013