16 de maig 2013

Noves accions Saló de l'Automòbil








CONVOCATÒRIES:
  

  • Divendres 17 de maig de 20h a 24h: "Velada" davant les portes del Saló de l'Automòbil (Plaça Espanya, Barcelona). Actuacions i performance contra els acomiadaments del metall. Encendrem 1 espelma per cada 1000 llocs de treball desapareguts en els últims 5 anys. Motiu de l'acció: protestar contra els acomiadaments, els ERO's carregats de xantatges, la pèrdua de drets i l'acció agressiva de les multinacionals en les reestructuracions.
  •  Dissabte 18 de maig de 10h a 14h: Concentració-acció davant les portes del Saló de l'Automòbil. Repartiment d'octavetes i escenificació de les condicions laborals a les fàbriques de l'auto, amb megafonia i animació. Motiu de l'acció: denunciar les condicions de precarietat, la pressió en els ritmes de treball, les enfermetats i lesions que aquests originen a les persones i exigir la reducció de la jornada laboral sense reducció del salari.
 
 REIVINDICACIONS CGT:

 

· Polítiques industrials clares i responsables en tot l’estat espanyol. Amb un veritable control social i públic de les empreses, fomentant l’I+D+i.

· Actuacions legals, polítiques i socials contra les polítiques de deslocalitzacions i externalitzacions que estan portant a terme nombroses empreses.

· Acabar amb els ERO del xantatge que estan sent excusa per a rebaixar les condicions de treball. NI UNA RETALLADA MÉS DE SALARIS I DRETS!!

· Davant l’augment de la competitivitat i productivitat; REDUCCIÓ DE JORNADA, 35 H. SETMANALS, JA!! PEL REPARTIMENT DE LA RIQUESA I DEL TREBALL.

· Manteniment i foment de les mesures de relleu generacional per a lluitar contra la xacra de l’atur juvenil. JUBILACIÓ ALS 60 ANYS.

· Controls efectius de Prevenció de Riscos Laborals, reconeixement de malalties professionals. Mútues i Empreses han de pagar els costos en malaltia que provoquen els ritmes de treball; REBAIXA DELS RITMES DE TREBALL

· READMISSIÓ DE TOTS/ES ELS TREBALLADORS/ES ACOMIADATS/DES PER DEFENSAR LES CONDICIONS DE TREBALL, a Seat, Nissan, Ford o Renault, i empreses auxiliars.

Coordinadora de l’Automoció
Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de la CGT (FESIM-CGT)