20 de maig 2013

Exigeix al govern espanyol que el ferrocarril segueixi sent públic i social

Campanya de recollida i enviament de signatures a través de oiga.me 

 

El ferrocarril travessa un dels seus moments més dramàtics, amenaçat per la fragmentació i la privatització, per l’eliminació de nombrosos serveis de viatgers amb alt contingut social i pel tancament de línies en els territoris més desfavorits. Ara, més que mai, és necessari defensar, tots junts, un ferrocarril que hem construït entre tots, que ha de pertànyer a la societat i que ha d’estar al servei dels nostres interessos.


El Govern ha anunciat la seva intenció de desmantellar i privatitzar RENFE i ADIF, copiant el fracassat i ruïnós model de la privatització dels ferrocarrils britànics. Un model que no ha estat imitat per cap altre govern de la UE perquè va suposar: degradació del servei, encariment de les tarifes, increment en els costos públics i, sobretot, una pèrdua alarmant de la seguretat.

El govern pretén trossejar RENFE i ADIF, liberalitzar el transport de viatgers, privatitzar el Manteniment del material i de la infraestructura, les Mercaderies, l’AVE, la Llarga Distància, el Canal de Venda, els Serveis Logístics, crear franquícies en Proximitats i Mitja Distància, a més de reduir serveis de les empreses auxiliars menjo Cremonini, Comfersa, Ferroser, Eulen, Atendo, etc.

El Ministeri de Foment ha limitat la consideració de servei públic, el que suposa, a partir de juny de 2013:

· D’un total de 3374 trens setmanals de Mitja Distància, se suprimeixen 779
· Que en 172 estacions no pararà cap tren
· En 163 estacions haurà una única parada per sentit
· Els viatgers afectats s’estimen en 1 MILIÓ

El suposat estalvi es limitaria a 50 milions de €, equivalent al que costa construir 10 Km. d’autovia o 2 Km. d’AVE. S’està retallant i impedint a la ciutadania el dret a la lliure mobilitat en un mitjà de transport segur i amb gran potencial de futur com és el ferrocarril.

Pretenen a més llogar a les empreses privades els trens que hem pagat entre tots i totes, perquè puguin quedar-se amb el ferrocarril públic sense assumir ni constis ni riscos. Els pagarem per quedar-se amb el que és nostre.

No podem consentir que desmantellin el ferrocarril públic, pel que fem una crida als usuaris i usuàries i a la població en general per a defensar, enfront del pillatge de la privatització, el que és i ha de seguir sent de tots i per a tots.

SIGNA LA PETICIÓ A https://oiga.me/campaigns/exige-al-gobierno-que-nuestro-ferrocarril-siga-siendo-publico-y-social

Més informació sobre la campanya per un ferrocarril públic i social al web http://www.ferrocarrilpublicoysocial.es/

SECTOR FEDERAL FERROVIARI - CGT