15 d’abr. 2013

EL GRUP FICOSA SUSPÈN CONTRACTES A 900 TREBALLADORS TENINT BENEFICIS.

EL GRUP FICOSA SUSPÈN CONTRACTES A 900 TREBALLADORS TENINT BENEFICIS.
La totalitat dels comitès d’empresa dels centres de treball catalans del Holding de Ficosa International, denuncien ERO de suspensió tot i tenir beneficis i subvencions públiques.
10 abril 2013, Viladecavalls (Barcelona).
El grup multinacional Ficosa, ha presentat una sèrie de mesures que deixaran en suspensió prop de 900 contractes de treball de les plantilles a Catalunya, traslladant els costos salarials a la resta de contribuents. Ficosa, una empresa que globalment té i ha tingut beneficis en els últims anys, pretén justificar acomiadaments i suspensions de treball a nivell nacional, així com deslocalitzacions.
Ficosa, ha estat fortament subvencionada en un període de crisi econòmica rebent capital públic per valor de més de 80 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Espanya. S’ha beneficiat incrementat el seu capital en més de 75 milions d’euros per l’adquisició dels actius de Sony Viladecavalls, a Barcelona, ​​aprofitant aquesta situació per l’autofinançament de tot el grup d’empreses a nivell internacional en detriment de la indústria, investigació i desenvolupament a nivell nacional. De la mateixa manera s’han beneficiat econòmicament gràcies a la venda i requalificació dels 300.000 m2 de superfície que posseïen a la localitat de Rubí, a Barcelona.
Ficosa Viladecavalls, lluny d’esdevenir un centre d’excel · lència, tal com pretén fer creure la direcció de la companyia, està realitzant deslocalitzacions a llocs com Àsia, EUA i altres, de les produccions i enginyeries que en els últims temps estan afectant el conjunt dels treballadors, en forma d’acomiadaments, suspensions de contracte, congelacions salarials, així com trasllat de maquinària i coneixements d’alt valor econòmic, tecnològic i social.
Les eines que atorga la legislació laboral actual, en principi articulada per proporcionar una millor perspectiva de futur, s’han utilitzat per reestructurar, retallar, les plantilles locals i en un futur immediat, ser més atractives per possibles inversions de les entitats financeres. Aquest fet queda constatat per l’històric de l’empresa en mesures d’acomiadaments, ERO, absorcions i precarietat laboral, fins a la pretensió manifesta de l’empresa de fusionar, amb desconegudes intencions per la part social, 12 societats en únicament 4. En aquest sentit, una de les pròximes mesures que volen prendre és la no aplicació salarial del conveni, quan paradoxalment, Josep Maria Pujol i Artigues, president i cofundador de la companyia, és actualment el president de la UPM (Unió Patronal Metal · lúrgica de Barcelona) , principal responsable dels acords del conveni.
Per tot això i davant les constants i futures agressions que estan minant la pau social, tots els comitès de les diferents societats de la multinacional Ficosa a Viladecavalls, així com els diferents sindicats representats, Grup Independent, CCOO, UGT, CGT i USOC, convocaran assemblees, mobilitzacions i tantes accions com considerin necessàries i oportunes.
 La clara intenció d’aquests actes és la de mostrar el rebuig absolut al conjunt de mesures presentades, passades, actuals i previstes per part de la companyia Ficosa, sent la primera d’elles unes assemblea informativa amb la totalitat dels treballadors en la qual finalment es consultarà a la plantilla la necessitat de mobilitzacions i vagues.
COMUNICAT COMITÈS CENTRES FICOSA INTERNACIONAL A CATALUNYA