21 de set. 2012

Nou conflicte d'una empresa de serveis municipals amb els seus treballadors
















L'empresa Semat SA dedicada a la neteja d'equipaments municipals vol reduir la jornada i el sou de les seves empleades.
CGT Sabadell ha començat una campanya per denunciar la reducció de jornada i sou que l'empresa Semat SA està aplicant a les seves treballadores. Aquesta empresa es concessionària dels serveis de neteja d'equipaments municipals, pertany al mateix grup que SMATSA, empresa que gestiona la recollida municipal de residus i que també ha tingut conflictes amb els seus treballadors. Ambdues empreses pertanyen al grup Vendex actualment investigat per corrupció.
La empresa Semat SA concessionària dels serveis de neteja a equipaments municipals ha iniciat el procediment per reduir la jornada dels seu personal. Per aquest divendres al matí estava prevista una concentració de les treballadores a la plaça Sant Roc per denunciar la situació però finalment han decidit ajornar la protesta perquè un lider de CCOO ha assegurat que tenen suficients elements com per obligar a l'empresa a negociar la reducció de sou.
La Federació Local de CGT Sabadell, que recentment ha constituït una secció sindical a l'empresa, ha començat una campanya per denunciar aquests ajustos ja que segons aquest sindicat“suposaran una reducció de sou que pot arribar a 100 euros en treballadores que majoritàriament estan contractades a jornada parcial i actualment en cobren únicament 500”. A més suposarà que les treballadores “realitzin les mateixes feines amb menys temps amb tota la carrega que això suposa” “per posar un exemple si a Ca l'Estruc necessitaven 5 hores per netejar-lo ara l'hauran de netejar en tres”. Fonts d'aquest sindicat també denuncien que no es va deixar entrar a un dels seus representants a una reunió negociadora que l'empresa va mantenir el passat divendres 20 amb CCOO, UGT i USO “ tot i que tenim 14 afiliades a l'empresa i que aquestes ho havien sol·licitat”. El sindicat estudia interposar una demanda per aquests fets.

Semat SA, SMATSA i el grup Vendex

L'empresa Semat SA pertany al mateix grup que SMATSA, empresa que gestiona la recollida municipal de residus des de 1987 i que també ha tingut conflictes amb els seus treballadors destacant les vagues en el servei d'escombraries dels anys 2000 i 2006. Recentment l'ajuntament ha renovat el conveni amb aquesta empresa provocant polèmica amb altres formacions municipals. Ambdues empreses pertany al grup Vendex, grup que ha patrocinat nombrosos actes de la ultima festa major i actualment investigat per corrupció i tràfic d'influències. Ahir dijous, agents del Servei de Vigilància Duanera van registrar diverses seus de l'empresa a Galícia, Madrid i altres punts de l'estat espanyol investigant concessions irregulars de serveis municipals, principalment en ajuntaments de Galicia. En la operació van ser arrestats l'administrador únic del grup Vendex Gervasio Rolando Rodríguez Acosta, l'alcalde de l'alcalde del municipi de Boqueixon, alguns ex-regidors de diversos municipis i directius de l'empresa Vendex.

Escrit per: Vilaweb Sabadell