11 de nov. 2011

18-N: La CGT convoca Vaga a tota la Sanitat pública catalana.


La CGT de Sanitat convoca VAGA A TOTA LA SANITAT PÚBLICA CATALANA.

Amb el lema "Aturem les Retallades" convoquem a tota la ciutadania el 18N a les 12h a PLAÇA UNIVERSITAT de Barcelona.

Algú ho havia de fer. Set mesos assistint a la destrucció i robatori de la Sanitat Pública catalana per part del govern de CiU, sense que els sindicats de la Mesa Sectorial (negociadora) atorguin als/les treballadors/es l’opció d’una mobilització conjunta i contundent com és una Vaga a totes les categories professionals en el sector, han estat suficients per a la nostra organització.

Un percentatge important de professionals sanitaris i usuaris/es estan patint les retallades. Com a ciutadans i com a professionals, ningú millor que nosaltres pot adonar-se del accelerat deteriorament de la qualitat de l’atenció sanitària pública.

Motivat per interessos economicistes el govern de CiU ha decidit atemptar contra del dret constitucional que ciutadans i ciutadanes tenim a una Salut Pública, tutelada i organitzada pels poders públics, tenint aquests obligació d’establir les mesures preventives, prestacions i serveis necessaris. Per tant qui des d’un Govern, decideix eliminar les prestacions necessàries per vetllar per la salut dels i les ciutadans/es, està atemptant contra la vida dels i les mateixes.

Per entendre la transcendència de les conseqüències de les retallades sanitàries que s’estan fent a Catalunya i per creure que tenim l’obligació moral de parlar d’aquest tema tabú, hem decidit convocar a tots/es els/les treballadors/es de la sanitat pública a la realització d’un dia de vaga el 18N. Així mateix instem a tots/es els/les usuaris/es de la Sanitat Pública a participar activament en aquesta jornada de Vaga.

Volem deixar-vos clar que, des del punt de vista estrictament sindical, la CGT només pretén reivindicar el Govern de la Generalitat el DRET a treballar dins dels preceptes de la bona pràctica professional (no introduirem altres reivindicacions laborals).

Com Organització social i sindical que som, reclamem la retirada de les retallades imposades aquest any al pressupost sanitari a Catalunya, i la devolució de tot el capital econòmic i humà perdut en el nostre sistema sanitari.

Des del punt de vista social no permetrem que cap govern amb fins de dubtosa moralitat, ens arrabassi un Sistema Sanitari construït al llarg de dècades amb la suor del front de milions de treballadors/es, que no hem fet més que treballar cada dia al llarg de les nostres vides i construir amb els nostres impostos un sistema sanitari que fins fa ben poc era dels millors del món.

Des de l’Assemblea d’Usuaris i usuàries de la Sanitat Pública de la qual forma part la CGT i amb el lema "Aturem les Retallades" convoquem a tota la ciutadania el 18N a les 12h a PLAÇA UNIVERSITAT. Des d’allà emprendrem una acció que esperem obligui a tenir presents les "retallades a Sanitat" a tot el "Circ Electoral" que ja s’està duent a terme i que finalitzarà el 20N.

CGT Sanitat Catalunya.