2 d’oct. 2011

'La Mekànica' obre portes

Després de gairebé un mes de rehabilitació de l'espai, el nou 'Centre Social Alliberat' va inaugurar ahir el seu projecte amb una jornada plena d'activitats.
L'edifici, de 3 plantes, portava uns 12 anys desocupat segons fonts de l'assemblea del CSA i obrirà a partir d'ara les seves portes cada tarda. Ahir van encetar aquesta etapa amb una jornada de portes obertes durant la qual van oferir al veïnat un taller de serigrafia de samarretes, el passi d'un documental sobre l'okupació i la presentació del Llibre 'Oleadas Terroristas', així com un dinar i un sopar populars i una festa de cloenda. En una carta enviada a tots els veïns, el CSA els convida a 'participar d’aquest projecte, deixant de banda prejudicis i rumors i convidant-vos a que veieu vosaltres mateixos les tasques que s’hi desenvolupen'.

Una nova generació

La majoria dels impulsors d'aquesta iniciativa són una nova fornada de joves activistes provinents majoritàriament del moviment 15M i de l''acampada d'indignats' de Sabadell, que consideren que 'donat l'actual context de crisi econòmica i necessitat de trabar alternatives' cal refer el camí 'd'alliberar espais' que en el passat va emprendre la ja dissolta Assemblea d'Okupes de Sabadell, que va ocupar més d'una vintena d'immobles entre vivendes i centres socials arreu de la ciutat. Aquesta voluntat d'entroncar també amb el moviment contra l'especulació del passat recent a la ciutat es va veure reflectida amb la tria del documental 'La Okupación en Barcelona', un testimoni de enregistrat ara fa una dècada i de gran valor perquè els seus productor -una televisió xilena- van aconseguir penetrar i conviure amb els espais més emblemàtics i representatius del moviment okupa en el seu moment de més efervescència a la capital catalana i l'àrea metropolitana, fet que no van aconseguir cap televisió estatal pública o privada pels recels -quan no oposició directa- que generaven en el moviment.

Ni propietari conegut ni denúncia

De moment als ocupants no els consta que s'hagi interposat cap denúncia per l'ocupació de l'immoble, segons ha pogut constatar una persona de l'assemblea del CSA que s'ha autoinculpat a Jutjats de Sabadell per obtenir aquesta informació. També desconeixen qui n'és el propietari, perquè segons les mateixes fonts la finca no apareix al Registre de la Propietat.
A partir d'aquesta setmana, cada dimarts a les nou del vespre es celebrarà l'assemblea del col·lectiu, 'oberta a la participació i a les propostes de tothom'.

Escrit per Vilaweb Sabadell