13 de febr. 2011

Alerta de noves retallades de plantilla a ESSA Palau

S’han iniciat mobilitzacions al llarg de tota aquesta setmana per exigir transparència i protegir els llocs de treball en perill del Grupo Estampaciones Sabadell.
El comitè d’empresa encara desconeix, per via formal, les últimes afirmacions de la premsa en relació a un nou ERO que pot afectar 95 treballadors. Les diverses informacions que han aparegut, aquesta última setmana, als mitjans d’informació en relació a les negociacions que la família propietària Bonet està duent a terme, per a la venta d’una part de l’accionariat d’ESSA Palau, situa en estat d’alerta als treballadors i treballadores. Tota la setmana han estat concentrant-se a les portes de l’empresa de 13h a 15h per a demostrar que no permetran més tractes abusius per part de la Direcció.
El Comitè assegura que ‘si es confirma que la Direcció pretén extingir 95 contractes, els treballadors d’ESSA Palau respondran enfront l’agressió tal i com va succeir el juliol de 2009 quan l’empresa va presentar un expedient d’extinció de 223 contractes que va acabar amb mobilitzacions i una vaga indefinida que va obligar a la retirada del mateix’.

La Direcció General posposa l’explicació real dels plans de futur

Fins ara, tal i com ens explica el president del Comitè, tot són especulacions i confusió causats pels mitjans d’informació que han publicat les intencions de la família Bonet de la venta d'un 40% de l’empresa al grup GESTAMP. La Direcció, però, no ha informat formalment de res als treballadors. En la última reunió, el passat dilluns dia 7 de febrer, la Direcció General va dur a terme una presentació als treballadors on s’exposava de forma gràfica la situació de la companyia però sense fer referència als possibles futurs inversors ni al que ha aparegut a la premsa els últims dies. El president del Comitè defineix la reunió de quatre hores com a ‘un bombardeig de parafernàlia sobre la crisis, sense cap mena de concreció’.
Actualment els treballadors resten a expenses de que l’empresa els reuneixi ‘per a explicar-nos-ho tot amb fonament’. La Secció Sindical de CGT d’ESSA Palau exposa i fa visible –al llarg de tota la setmana- el seu descontent amb els incompliments d’acords firmats, afirmant ‘que no s’han respectat els pactes entorn el fons social pels treballadors i les taules salarials, portem ja des de 2008 amb els sous congelats’. En una nota de premsa els treballadors asseguren que ‘la plantilla està disposada a defensar els seus llocs de treball fins les últimes conseqüències’. Des del Comitè d’empresa es confia en una nova reunió de cara el dimecres o dijous vinent.

Escrit per Vilaweb Sabadell