14 de gen. 2010

ESSA PALAU retira l'ERO temporal que havia d'afectar 170 treballadors

El Comité d'Empresa ha aturat també la vaga indefinida que tenia previst inicar demà

Contra tot pronòstic l'empresa Estampaciones Sabadell ha decidit avui retirar l'ERO presentat al Departament de Treball el passat 4 de gener. L'ERO que significava el sisè que presenta l'empresa des de l'inici de la crisi es va trobar des del primer dia amb una forta oposició per part del comité d'empresa que havia amenaçat en iniciar demà una vaga indefinida
Els treballadors d'Estampaciones Sabadell que ja van protagonitzar una dura vaga abans de les vacances estiuenques passades estaven preparats per tornar a enfrontar-se a l'empresa amb la convocatòria d'una nova vaga a partir de demà. En aquesta ocasió però, sembla que la pressió dels treballadors ha servit abans d'arribar més lluny i l'empresa ha comunicat avui que retirava l'Expedient de Regulació. Un expedient que se sumava al que ja s'està realitzant actualment i que s'afegia a la reitarat retard en el pagament de les nòmines als treballadors.

Un Pla industrial a debat

En aquesta ocasió el pols sembla que ha aconseguit quelcom més, ja que l'empresa no tan sols ha retirat l'ERO, sinó que ha presentat un Pla industrial al comité d'empresa, tal i com aquest venia reclamant des de feia temps. Segons Francisco Zapata, membre del Comité d'Empresa Essa Palau i membre de la CGT, la idea del Pla industrial és poder dur a terme un debat sobre aquest document , que acabi reflexant el present i futur de l'empresa i els seus treballadors.

Alerta constant

Segons Zapata, que s'ha congratulat per la decisió de l'empresa, 'els treballadors i el comité seguiran molt d'aprop els passos de l'empresa ja que tot i la notícia l'amenaça és constant'. Zapata ha volgut deixar clar que 'si l'empresa hi torna la resposta tornarà a ser contundent'.

Escrit per Vilaweb

Entrevista a Ràdio Trama(del minut 10'-17')