9 de maig 2009

Setanta mestres del Vallès Occidental tallen la Granvia de Sabadell en contra de la LEC-8/5/09

Els professors de les escoles d'educació primària i secundària del Vallès Occidental han tallat aquest migdia la Granvia de Sabadell per protestar contra la llei d'educació de Catalunya (LEC), que pretén implantar el govern. Els mestres s'han concentrat davant les oficines dels serveis territorials de la ciutat durant més d'una hora.
El portaveu del sindicat CGT, Miquel Gonzàlez, ha assegurat que les polítiques del Departament d'Educació aposten clarament per la privatització de l'educació: «S'incrementen els ajuts a l'escola privada en detriment de la pública», ha comentat el representant sindical.
El portaveu del sindicat USTEC, Narcís Lòpez, ha assegurat que «el que fa la conselleria és fracturar el nostre país, i ho fa en el lloc més delicat, que és l'educació dels nens». Segons Lòpez, els professors dels centres públics entenen que l'escola «és l'únic lloc on pot haver-hi igualtat d'oportunitats entre els nens». Així mateix s'ha expressat José Manuel Parra, de CCOO, que ha apuntat que la LEC inclou mesures per retallar les plantilles dels centres públics.
Una altra de les principals queixes dels mestres és la que fa referència a la substitució de les hores de reducció per coordinacions i tutories de l'horari d'ensenyament. «El professorat dedicaria tot l'horari lectiu a l'atenció directa a l'alumnat a classe i les tasques de coordinació i tutoria s'haurien de fer en la resta de l'horari de permanència al centre, la qual cosa suposaria més feina per als professionals docents», expliquen.
La comunitat docent també s'oposa al punt que proposa eliminar les hores d'esbarjo del programa d'activitats lectives: «D'aquesta manera el professorat es veuria obligat a incrementar el seu horari de classes els dies que no hagués d'encarregar-se de la vigilància del pati», assenyalen. Altres mesures que els docents posen en dubte són la reducció dels grups de batxillerat i FP que tinguin un nombre d'absentisme escolar que no justifiqui el seu manteniment o la disminució dels centres on s'imparteix batxillerat nocturn, entre altres qüestions.

Escrit per El Punt


Publicat a ASabadell